Verkeersbronnen instellen

Verkeersbronnen zijn de call tracking campagnes die je kunt toevoegen en doormeten in de Qooqie call tracking applicatie. Dit kan zowel met dynamische als met offsite campagnes. De Qooqie-app onderscheidt verschillende soorten verkeersbronnen, zoals Google Ads, print en e-mail.

Dynamische campagne toevoegen

Dynamische call tracking meet telefonische contactmomenten en conversies op basis van oproepen naar telefoonnummers die op je website staan. Zo ontdek je ook welk zoek- en surfgedrag voor deze oproepen zorgt. Een nieuwe dynamische campagne voeg je als volgt toe:

• Ga in de Qooqie-app naar Verkeersbronnen > Campagne toevoegen.
  • Kies voor 'Dynamisch'.
  • Kies nu of je oproepen wil doormeten vanuit een referrer-URL, of vanuit een UTM-source. Een referrer-URL is een externe website met een link naar de website van jouw organisatie. Een UTM-source is onderdeel van een stukje tekst/code die je aan een normale URL toevoegt. Aan de UTM-source zie je vanaf waar de bezoeker naar je website doorklikte. Bijv. vanuit een specifieke mailing of advertentie.
    • Referrer: geef de URL op zonder https:// en www.
    • UTM: kies welke verkeersbron je aan de campagne wil toevoegen en vul daaronder de UTM-tag in.
  • Geef de campagne een herkenbare naam en klik op 'Opslaan'. De nieuwe campagne is nu direct actief.

Offsite campagne toevoegen

Offsite call tracking meet telefonische contactmomenten en conversies op basis van oproepen naar telefoonnummers buiten je website. Een nieuwe offsite campagne voeg je als volgt toe:

• Ga in de Qooqie-app naar Verkeersbronnen > Campagne toevoegen.
  • Kies voor 'Offsite'.
  • Kies nu welke verkeersbron je aan de campagne wil toevoegen.
  • Geef de campagne een herkenbare naam.
  • Kies of je landelijke 085-nummers of telefoonnummers met een regionaal netnummer wil laten tonen.
  • Selecteer een bestemmingsnummer. Dit is het originele telefoonnummer van je organisatie, waarop je de oproepen wil ontvangen.
  • Selecteer tot slot een bestemming en klik op 'Opslaan'. De nieuwe campagne is nu direct actief.

Verkeersbronnen uitschakelen

Wil je één of meer verkeersbronnen niet meer doormeten? Dan schakel je die als volgt uit: