Oproepbeoordeling

De module 'Oproepbeoordeling' stelt je in staat om nog meer waardevolle inzichten te verzamelen uit je call tracking data. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bestaande en nieuwe klanten dat belt, het aantal oproepen dat voor sales zorgt en de orderwaarde per sale.

Het beoordelingsmenu instellen

In het beoordelingsmenu bepaal je wat je precies gaat beoordelen. Bedenk van tevoren goed welke informatie je hier uit zou willen halen. Vervolgens kun je het beoordelingsmenu instellen:

1. Ga binnen de Qooqie call tracking applicatie naar Modules > Oproep beoordeling
  2. Je ziet een vooraf gedefinieerd beoordelingsmenu, met de opties:
    • Verkoop
    • Lead
    • Overig
  3. Je kunt deze opties eenvoudig aanpassen. Met het plusteken linksonder voeg je een regel toe, en met het minteken rechts verwijder je een regel.
  4. Het veld 'Nummer' vul je in als je kiest voor toestelbeoordeling (vooraf of achteraf). Meer hierover lees je in de volgende alinea. De nummers die je invult staan voor de telefoontoetsen waarmee de beoordeling wordt uitgevoerd.
  5. In het veld 'Waarde' kun je een getal invullen dat aan de beoordeling wordt toegevoegd. Dit getal kan bijvoorbeeld staan voor een standaard orderwaarde.
  6. Heb je al een koppeling tussen de Qooqie-app en Google Ads gelegd? Dan kun je per regel vastleggen of die beoordeling als conversie in Google Ads moet komen.
  7. Is het beoordelingsmenu ingesteld? Klik dan op 'Opslaan'.

Oproepen beoordelen

Bij Qooqie kunnen oproepen op vier manieren beoordeeld worden:

• Toestelbeoordeling achteraf
  • Toestelbeoordeling vooraf
  • Live in de Qooqie-app
  • Automatisch d.m.v. koppeling

Toestelbeoordeling achteraf

Een oproep achteraf beoordelen gebeurt door de medewerker die het gesprek heeft gevoerd. Heeft de lead/klant de verbinding verbroken? Dan moet de medewerker nog even blijven hangen. Binnen een seconde hoort deze het beoordelingsmenu. Met de toetsen op de telefoon kan vervolgens de oproep beoordeeld worden.

Toestelbeoordeling achteraf schakel je in via de Qooqie-app. Ga naar Modules > Oproep beoordeling > Optie 2: Toestel beoordeling. Schakel deze in en klik op 'Opslaan'. Ook kun je in dit tabblad het geluidsfragment met het keuzemenu afspelen. Wil je dit bandje liever zelf (laten) inspreken? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon bij Qooqie.

Toestelbeoordeling vooraf

Beoordeling vooraf wordt door de beller gedaan, in plaats van door de medewerker. Voordat er een gesprek tot stand komt, hoort de beller het keuzemenu en maakt hij/zij een keuze. Hierna kan een medewerker het gesprek aannemen. Een verschil met beoordeling achteraf, is dat je nu niet kan meten of de beller telefonisch converteert en wat de orderwaarde is. Wil je deze manier van beoordelen inschakelen? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon bij Qooqie.

Live in de Qooqie-app

Maak je in de Qooqie call tracking applicatie gebruik van de functie 'Live oproepen'? Dan kun je tijdens en na het het gesprek de oproep beoordelen. Wil je dit, maar is 'Live oproepen' voor jou nog niet beschikbaar? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon bij Qooqie.

Automatisch d.m.v. koppeling

Wil je de beoordeling liever via je eigen systeem laten lopen? Ook dat is vaak mogelijk. Met een speciale koppeling kunnen wij oproepdata naar het systeem van jouw organisatie sturen. Verrijk je de data met een oproepbeoordeling? Dan komt deze data ook weer terug in de Qooqie-app. Wij kunnen vervolgens een tweede event aanmaken op basis van de verzamelde data, hierdoor krijg je nog beter inzicht in het resultaat van jouw marketinginspanningen. Lees hier meer over een tweede gebeurtenis in Google Analytics. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon bij Qooqie.