Google Ads

Google Ads integreren

De verkeersbron Google Ads integreer je eenvoudig in de Qooqie call tracking applicatie:

1. Zorg ervoor dat je beheerdersrechten hebt voor het Google-account, en dat 'verificatie in 2 stappen' is ingeschakeld.
  2. Ga in de Qooqie-app naar Integraties > Google Ads.
  3. Klik op 'koppeling maken'.
  4. Selecteer in de pop-up het juiste Google-account en log in.
  5. Selecteer in de Qooqie-app het Google-account en klik op 'opslaan'.

Google Ads wijzigen

Wil je later je integratie met Google Ads wijzigen? Alleen de gebruiker die de oorspronkelijke integratie tot stand bracht kan dit doen.

Telefonische conversies meten in Google Ads

Ook kun je de telefonische conversies van je organisatie integreren in Google Ads. Dit kan op twee manieren:

• Doelmetingen importeren uit Google Analytics.
  • Directe integratie met de Qooqie-app.

Je kunt zelf kiezen welke manier je het prettigst vindt. Je kunt ze niet allebei tegelijk instellen, want dit zorgt voor dubbele, of juist geen, meldingen.

Doelmetingen importeren uit Google Analytics

Een andere manier is om de telefonische conversies vanuit Google Analytics te importeren in Google Ads. Dit doe je door doelmetingen te importeren. Dit kan alleen als:

• je Google Ads-account gekoppeld is aan je Google Analytics-account;
  • autotagging ingeschakeld is in Google Ads.

Het importeren werkt als volgt:

1. Log in op je Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het steeksleutelicoon.

3. Ga naar 'Meting' en klik op 'Conversies'
  4. Klik op het plusje.

5. Selecteer 'Importeren' en daarna de versie van Google Analytics die je gebruikt.
  6. Klik op 'Doorgaan'.
  7. Selecteer nu call tracking doelen die je wil importeren en klik op 'Importeren en doorgaan'.
  8. Klik op 'Gereed'.

Alleen de conversies die ná het importeren plaatsvinden worden getoond. Data van voor deze actie vind je in Google Analytics en in de Qooqie-app.

Directe integratie met de Qooqie-app

De conversiedata uit de Qooqie-app kun je rechtstreeks koppelen aan Google Ads. Heb je deze integratie nog niet geactiveerd? Doe dat dan eerst. Bovenaan dit artikel lees je hoe je dat doet.  Daarna maak je de telefonische conversies als volgt zichtbaar in Google Ads:

1. Ga in de Qooqie-app naar Integraties > Google Ads > Conversies.

2. Schakel de optie 'Google Ads conversie integratie' in.
  3. Wil je oproepen met een korte gespreksduur niet in Google Ads importeren? Schakel dan ook de tweede optie in. Dit kan handig zijn om oproepen eruit te filteren waarbij er geen gesprek plaatsvond. Bijvoorbeeld omdat de oproep tijdens het keuzemenu werd beëindigd, of omdat het gesprek maar enkele seconden duurde.
  4. Als laatst kun je invullen na hoeveel dagen een terugkerende oproep weer als conversie wordt gezien. Probeer hierbij te bedenken binnen welke periode na een conversie er nog vragen over de sale binnenkomen. Is dit bijvoorbeeld vooral binnen twee weken? Vul dan '14' in. Terugkerende oproepen/klanten tellen daarna weer als conversie.
  5. Klik op 'Opslaan'.