Waarom zie ik geen 'Live oproepen', terwijl dit wel is ingeschakeld?

In dit geval heb je (nog) geen toegang tot 'afzender telefoonnummer'. Dit is wel nodig om 'Live oproepen' te kunnen gebruiken. Iemand met beheerdersrechten in de Qooqie-app kan je die toegang geven, via Instellingen > Accountgegevens en privacy > Privacy.

Het script is geplaatst en het telefoonnummer klopt. Waarom is dan toch mijn domein niet geverifieerd?

Heb je alle stappen juist doorlopen uit het artikel 'Dynamische call tracking instellen'? Dan is de oorzaak waarschijnlijk je cookiewall. Staat deze vóór het Qooqie-script in de code van je website? Dan kan ons systeem het script niet zien. Zorg er daarom voor dat je het script vóór de cookiewall zet.

Waarom zie ik de oproepen (conversies) via de oproepextensie niet terug in Google Ads?

De reden is dat een oproep vanuit een oproepextensie offsite gemeten wordt, en dus niet als klik gemeten kan worden.

Waarom keurt Google mijn oproepextensie af?

Google wil zeker weten dat een telefoonnummer dat je aan een oproepextensie koppelt, ook echt van jouw organisatie is. Daarom controleert Google of het telefoonnummer ook op je website staat. Een offsite telefoonnummer staan per definitie niet op je website. Hierdoor kan Google je oproepextensie afkeuren. Dit risico maak je een stuk kleiner als je Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) koppelt aan je Google Ads-account. In het artikel over oproepextensies lees je hoe je dit doet.