Waarom staan niet alle oproepen in Google Analytics?

Komt er wel oproepdata in Google Analytics, maar niet van alle oproepen? Dan zijn dit de meest voorkomende oorzaken:

• 'Gebeurtenissen voor offsite oproepen' is niet ingeschakeld. - Dit controleer je in de Qooqie-app via Integraties > Google Analytics
  • Er zijn filters actief in Google Analytics. - Filters zorgen ervoor dat een deel van de data niet weergegeven wordt.

Hoe filter ik URL's met het Creative ID van Qooqie uit mijn rapportages?

Wil je in Google Analytics een rapportage maken (mede) op basis van call tracking? Dan zorgen de URL’s met de Creative ID van Qooqie wel eens voor onduidelijkheid. Hierdoor kan er onterecht sprake zijn van hogere bouncepercentages. Gelukkig kun je deze URL’s uitsluiten van de weergave. Op deze pagina van Google lees je hoe je dit doet.

Hoe herken ik offsite campagnes in Google Analytics?

Offsite call tracking campagnes herken je in Google Analytics aan het volgende:

• De campagnenaam staat ingevuld als ‘bron’.
  • Bij ‘medium’ staat ‘referral’ ingevuld.

Ik zie nog geen events terugkomen in Google Analytics 4, hoe kan dit?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor jij nog geen call tracking events ziet in Google Analytics 4. De voornaamste redenen zijn:

• De 24 tot 48 uur zijn nog niet voorbij. Wij sturen het belletje direct als deze is geweest naar Google Analytics 4, echter doet Google Analytics 4 er 24 tot 48 uur over om de events te verwerken.
  • Er zijn alleen offsite belletjes geweest. Google Analytics 4 accepteert voor nu nog geen offsite belletjes.