Attributiemodel instellen

In de Qooqie call tracking applicatie kun je voor verschillende attributiemodellen kiezen. Het attributiemodel bepaalt aan welke actie van de beller de oproep wordt toegewezen. Met andere woorden: welke actie heeft het meeste bijgedragen aan de beslissing om te bellen?

Kies een attributiemodel

Standaard is het attributiemodel 'laatste interactie' geselecteerd. Hiermee bedoelen we het laatste bezoek aan de website. Wil je een ander attributiemodel?

1. Ga dan binnen de Qooqie-app naar Instellingen > Attributiemodel.
  2. Selecteer het gewenste attributiemodel.
  3. Kies het aantal dagen vóór de oproep, waarbinnen oproepen toegeschreven mogen worden aan de geselecteerde actie. Allen bij 'laatste interactie' heb je deze keuze niet.
  4. Klik op opslaan.

De attributiemodellen uitgelegd

Laatste interactie (standaard)

De oproep wordt toegekend aan het laatste bezoek aan de website. In het voorbeeld hieronder wordt de oproep dus toegekend aan direct verkeer.

Laatste klik

De oproep wordt toegekend aan het laatste bezoek aan de website na een niet-betaalde klik. In het voorbeeld hieronder wordt de oproep dus toegekend aan Google Search.

Laatste betaalde klik

De oproep wordt toegekend aan het laatste bezoek aan de website, na een betaalde klik. In het voorbeeld hieronder wordt de oproep dus toegekend aan Google Ads.

Eerste Klik

De oproep wordt toegekend aan het eerste bezoek aan de website na een niet-betaalde klik. In het voorbeeld hieronder wordt de oproep dus toegekend aan Google Search.

Eerste Betaalde Klik

De oproep wordt toegekend aan het eerste bezoek aan de website, na een betaalde klik. In het voorbeeld hieronder wordt de oproep dus toegekend aan het eerste Google Ads-bezoek.

Let op als je niet alle kanalen doormeet, maar bijvoorbeeld alleen Google Ads. Komt een bezoeker na een Google Ads-bezoek terug op je website via een ander kanaal (dat je niet doormeet)? Ook dan krijgt de bezoeker een call tracking nummer te zien. De reden is dat anders technisch niet herleid kan worden dat een oproep aan de betaalde klik toegekend moet worden.