Slim filteren op basis van de gespreksduur

Bij veel organisaties zijn er rode lijnen te ontdekken qua gespreksduur, als je kijkt naar succesvolle en minder succesvolle oproepen. Denk bijvoorbeeld aan:

• Gesprekken die zo kort duren dat er eigenlijk geen sprake kan zijn van een inhoudelijk gesprek. Iemand kan bijvoorbeeld de verbinding verbreken tijdens een keuzemenu. Of een klant belt alleen om te zeggen dat hij bijna voor de deur staat. Vaak duren dit soort gesprekken niet langer dan een aantal seconden.
  • De data van gesprekken waarin een conversie plaatsvindt. Hebben die iets gemeen? Mogelijk vallen ze qua gespreksduur allemaal binnen een bepaalde range.

Filter op gespreksduur

In het dashboard kun je de data filteren op gespreksduur. Zo kun je bijvoorbeeld de allerkortste oproepen buiten beschouwing laten. Of je kunt juist inzoomen op lange gesprekken.

1. Bovenaan het dashboard zie je de filterbalk. Klik op 'Gespreksduur'.

2. Je ziet nu verschillende tijdslimieten, gekoppeld aan een aantal sterren. Selecteer de ster(ren) waarop je wil filteren.

3. Wil je terug naar de ongefilterde weergave? Haal dan de vinkjes weer weg, of klik linksboven op 'Reset filters'.

Filteropties aanpassen

Je kunt in de Qooqie call tracking applicatie zelf de tijdslimiet per aantal sterren instellen. Zo kun je filteren op gespreksduren die voor jouw organisatie van belang zijn.

1. Ga hiervoor naar Instellingen > Gespreksduur filter.
  2. Vul bij 1 t/m 4 sterren het maximaal aantal seconden in van de gespreksduur, en bij 5 sterren het minimaal aantal seconden.
  3. Klik op 'Opslaan'.