Google Ads oproepextensie

Een Google Ads oproepextensie is een telefoonnummer dat wordt getoond bij een Google-advertentie. Bezoekers kunnen hier direct op tikken of klikken om je bedrijf te bellen. Vervang je je telefoonnummer in deze oproepextensie door een offsite call tracking nummer? Dan kun je meten welke advertenties voor de meeste telefonische contactmomenten en conversies zorgen.

Oproepextensie met call tracking toevoegen

Een oproepextensie maak je aan binnen je Google Ads-account. Maar de eerste stap is het aanmaken van een offsite telefoonnummer in de Qooqie call tracking applicatie. Is dit de eerste keer dat je een oproepextensie aanmaakt met een offsite call tracking nummer? Dan adviseren wij je om ook Google Search Console aan Google Ads te koppelen.

Maak een offsite call tracking nummer aan

 1. Ga binnen de Qooqie-app naar Verkeersbronnen > Campagne toevoegen.
 2. Kies bij 'Type campagne' voor 'Offsite'.
 3. Bij 'Verkeersbron koppeling' selecteer je 'Googe Ads'.
 4. Geef de campagne een herkenbare naam.
 5. Bij 'Uitstraling nummer' kies je voor 'Landelijk' (nummer begint met 085) of 'Regionaal' (nummer begint met een regulier netnummer. zoals 010)
 6. Kies bij 'Bestemmingsnummer' naar welk originele nummer van je organisatie, het call tracking nummer doorgeschakeld wordt
 7. Kies nu bij welke afdeling/vestiging dit nummer hoort.
 8. Klik op 'Opslaan'.

Google wil er zeker van zijn dat een telefoonnummer dat je aan een oproepextensie koppelt, ook echt van jouw organisatie is. Daarom controleert Google of het telefoonnummer ook op je website staat. Een offsite telefoonnummer staan per definitie niet op je website. Hierdoor loop je het risico dat Google je oproepextensie afkeurt. Dit risico maak je een stuk kleiner als je Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) koppelt aan je Google Ads-account. Dit doe je als volgt: 

 1. Heb je nog geen Google Search Console-account? Maak die dan eerst aan.
 2. Log in op Google Ads.
 3. Klik rechtsboven op het steeksleutelicoon. image-1627457225170.png
 4. Ga naar 'Instellen' en klik op 'Gekoppelde accounts'.

 5. Ga naar 'Search Console' en klik op 'Details'.
 6. Klik nu op 'Koppelen'.
 7. Vul twee keer de URL van je website in; één keer met en één keer zonder 'www.'. Doe dit in beide gevallen zonder 'http'/ 'https'.
 8. Klik op 'Doorgaan'.
 9. In de kolom 'Status' staat nu een van de volgende resultaten:
  • Gekoppeld - De koppeling is succesvol tot stand gebracht.
  • Toegang gevraagd - In Search Console staat een ander Google Ads-account vermeld als eigenaar van de website. De eigenaar krijgt nu een toegangsverzoek. Zodra dit verzoek is geaccepteerd, is de koppeling succesvol tot stand gebracht.
  • Niet geclaimd - Er is geen Search Console-account ingesteld voor de website die je wil koppelen. Klik in de kolom 'Acties' op 'Site claimen in Search Console'. Volg nu de instructies om het domein alsnog te claimen. Denk je dat de website toch al aan een Search Console-account is gekoppeld? Klik dan op 'Koppeling opnieuw proberen'.

Maak een oproepextensie aan

 1. Log nu in op je Google Ads-account.
 2. Klik in het menu op 'Advertenties en extensies'.
 3. Klik op 'Extensies' en daarna op het plusje. image-1627394061105.png
 4. Selecteer nu 'Oproepextensies'.

 5. Kies of je de oproepextensie wil toevoegen aan je account, campagne of advertentiegroep. Wil je iedere advertentiegroep apart kunnen doormeten? Kies dan voor 'advertentiegroep'.
 6. Selecteer 'Nieuwe maken' en vul het offsite telefoonnummer in dat je zojuist hebt aangemaakt.