Een call tracking doel instellen in Google Analytics

In Google Analytics kun je doelen instellen. Een doel staat voor een bepaalde voltooide activiteit. Dit kan bijvoorbeeld een aankoop zijn, het invullen van een formulier, óf het bellen van een call tracking nummer. De Qooqie call tracking applicatie stuurt, afhankelijk van je basisinstellingen, oproepdata naar Google Analytics. Door doelen in te stellen kun je deze data nog beter analyseren.

Doel instellen

Een call tracking doel stel je als volgt in:

1. Ga naar Google Analytics en log in.
  2. Klik linksonder op 'Beheerder'
  3. Klik in de derde kolom (Weergave) op 'Doelen'.

4. Klik op de rode button '+ Nieuw doel'.
  5. Selecteer nu 'Aangepast'.
  6. Vul als naam in: 'Call tracking' en selecteer 'Gebeurtenis'.
  7. Vul als categorie in 'call tracking' (let op; zonder hoofdletter).