Aangepaste dimensies en statistieken in Google Analytics

Binnen Google Analytics kun je je oproepinformatie uitbreiden met extra data. Dit kan in de vorm van aangepaste dimensies en aangepaste statistieken.

Aangepaste dimensie instellen

Er zijn vier aangepaste dimensies die je kunt toevoegen:

• Oproep beantwoord - Met deze dimensie leg je vast of een oproep wel of niet is beantwoord.
  • Terugkerende beller- Met deze dimensie leg je vast of het wel of geen terugkerende beller is.
  • Oproep ID - Door het oproep ID toe te voegen, kan je oproepen in Analytics snel terugvinden in de Qooqie call tracking applicatie.
  • Bestemming - Hiermee voeg je de naam van de bestemming toe waar naartoe is gebeld.

Instellen werkt als volgt:

1. Ga naar Google Analytics en log in.
  2. Klik linksonder op 'Beheerder. image-1630655248605.png
  3. Klik, onder de property waaraan je een dimensie wil toevoegen, op 'Aangepaste definities' en vervolgens op 'Aangepaste dimensies'.
  4. Voeg nu een herkenbare naam toe.
  5. Selecteer het bereik.
  6. Wil je de nieuwe dimensie direct in je rapporten terugzien? Zet dan een vinkje voor 'Actief'.
  7. Klik op 'Maken'
  8. Ga nu binnen de Qooqie-app naar Integraties > Google Analytics > Aangepaste dimensies en statistieken.
  9. Schakel de aangepaste dimensies in die je net hebt toegevoegd en vul het indexnummer in dat in Analytics bij de nieuwe dimensie staat.
  10. Klik op 'Opslaan'.

Aangepaste statistiek instellen

De aangepaste statistiek die je kunt toevoegen, is de gespreksduur. Per oproep zie je dan hoelang het gesprek duurde (uu:mm:ss).

Instellen werkt als volgt:

1. Ga naar Google Analytics en log in.
  2. Klik linksonder op 'Beheerder. image-1630655248605.png

3. Klik, onder de property waaraan je de statistiek wil toevoegen, op 'Aangepaste definities' en vervolgens op 'Aangepaste statistieken'.
  4. Klik op 'Nieuwe aangepaste statistiek'.
  5. Voeg een herkenbare naam toe.
  6. Klik op het dropdown-menu 'Opmaaktype' en selecteer 'Tijd'.
  7. Wil je de nieuwe statistiek direct in je rapporten terugzien? Zet dan een vinkje voor 'Actief'.
  8. Klik op 'Maken'
  9. Ga nu binnen de Qooqie-app naar Integraties > Google Analytics > Aangepaste dimensies en statistieken.
  10. Schakel de aangepaste statistiek in die je net hebt toegevoegd en vul het indexnummer in dat in Analytics bij de nieuwe statistiek staat.
  11. Klik op 'Opslaan'.