Het Qooqie dashboard

Als je de Qooqie call tracking applicatie opent, kom je automatisch in het dashboard op het beginscherm. Hier zie je verschillende statistieken op basis van de call tracking data van jouw organisatie. Maar wat betekenen al die statistieken? Hieronder leggen we het je uit.

Basisstatistieken

Het dashboard begint met een aantal basisstatistieken over de geselecteerde periode. Deze periode pas je rechtsboven eenvoudig aan. 

image-1630656876942.png

Dashboard.png

Dit is de betekenis van de basisstatistieken:

  • Oproepen - Het totaal aantal oproepen dat je organisatie ontving via call tracking nummers. 
  • Uniek - Het aantal oproepen van unieke bellers. Terugkerende bellers vanaf hetzelfde telefoonnummer zijn hier dus uit gefilterd.
  • Sessies - Het aantal websitebezoeken.
  • Conversieratio - De verhouding van het aantal oproepen met sessie ten opzichte van het aantal sessies. 
  • Gemist - Het aantal oproepen dat niet is beantwoord.
  • Google Analytics - Het aantal oproepen dat naar Google Analytics is gestuurd. Verschilt dit van het totaal aantal oproepen? Hier lees je wat de reden kan zijn.  
  • Oproepen met sessies - Het aantal oproepen naar aanleiding van een websitebezoek.
  • Gem. gespreksduur - De gemiddelde tijdsduur van het totaal aantal oproepen.

Tijdlijn

Tijdlijn.png

Op de tijdlijn zie je het totaal aantal oproepen, uitgesplitst per dag. Ga met je muis op een datapunt staan om het precieze aantal af te lezen.

Oproepen per verkeersbron

image-1630657237271.png

Hier is het totaal aantal oproepen uitgesplitst per verkeersbron, inclusief de gemiddelde gespreksduur. Zo zie je in een oogopslag welke verkeersbron voor de meeste oproepen zorgt. Je komt hier soms tot verrassende inzichten. In bovenstaande afbeelding zie je bijvoorbeeld dat Print voor relatief weinig oproepen zorgt. Maar de oproepen díé eruit voortkomen duren gemiddeld wel het langst. Wil je weten of dit ook iets zegt over het aantal telefonische conversies? Met behulp van de module Oproepbeoordeling kom je erachter.

Conversieratio per verkeersbron

image-1630657327057.png

Hier is de conversieratio uitgesplitst per verkeersbron. Je ziet zo eenvoudig welke verkeersbron voor de meeste oproepen zorgt ten opzichte van het aantal sessies.

Top zoekwoorden

image-1630657624755.png

Hier zie je welke betaalde zoekwoorden binnen Google Ads en Microsoft Advertising (Bing) voor de meeste oproepen zorgen. In combinatie met de module Oproepbeoordeling ontdek je of die zoekwoorden ook voor de meeste telefonische conversies zorgen.

Top campagnes

image-1630657680132.png

Hier zie je welke offsite campagnes voor de meeste oproepen zorgen. In combinatie met de module Oproepbeoordeling ontdek je of die campagnes ook voor de meeste telefonische conversies zorgen.

Oproepen per beoordeling

image-1630657728410.png

Maak je gebruik van de module Oproepbeoordeling? Dan zie je in dit diagram een weergave van de beoordelingen. Zo zie je bijvoorbeeld snel de verhouding tussen bestaande en nieuwe klanten.

Oproepen per apparaat

desktopMobile.png

Zorgen op desktop vertoonde telefoonnummers voor meer oproepen, of op mobiel vertoonde telefoonnummers? Dat zie je hier.  Op basis van deze informatie zou je je website verder kunnen optimaliseren.

Oproepen op tijd van de dag

image-1630657819218.png

In deze heatmap zie je op welke momenten je organisatie gebeld is, en wat de piekmomenten waren. Ga met je muis over de blokken heen om het aantal per uur te zien.

Gemist op tijd van de dag

image-1630657865340.png

In deze heatmap zie je op welke momenten je organisatie oproepen heeft gemist, en wat de piekmomenten zijn. Ga met je muis over de blokken heen om het aantal per uur te zien.

Oproepen per pagina

image-1630658049779.png

Hier zie je per pagina binnen je website hoeveel (gemiste) oproepen ze opleveren en hoe lang deze gemiddeld duren.

Oproepen per bestemming

image-1630658082948.png

Hier zie je per bestemming (afdeling) hoeveel (gemiste) oproepen ze opleveren en hoe lang deze gemiddeld duren.