Het stappenplan

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je het stappenplan volgen binnen de applicatie.

Er zijn zes stappen om te volgen, welke ervoor zorgen dat de basis van Lead Automation staat ingesteld.

Stap 1: Bestemmingsnummer aanmaken

Bij het aanmaken van het account heb je een telefoonnummer ingevuld. Dit telefoonnummer is ingevoerd als eerste bestemmingsnummer. Op dit bestemmingsnummer komen straks de oproepen binnen. Als je meerdere bestemmingsnummers hebt, kun je deze hier aan toevoegen. 

Stap 2: Bestemmingsnummer verifiëren

We verifiëren het telefoonnummer zodat we zeker weten dat deze klopt. Als jouw telefoonnummer is geverifieerd krijg jij ook de oproepen hier op binnen!

Stap 3: Groep aanmaken

Het aanmaken van een groep is niet verplicht, maar wel handig als je meerdere bestemmingsnummer hebt. Als je bijvoorbeeld drie mensen op de salesafdeling hebt zitten met ieder hun eigen telefoonnummer kun je ze samenvoegen tot een salesgroep.

Stap 4: Schedules aanmaken

Een schedule maak je aan om aan te geven wat jullie openingstijden zijn. Zo kan er nooit een belletje ingepland worden op het moment dat je gesloten bent. Standaard hebben wij al een schedule voor je ingesteld, echter kun je deze eenvoudig aanpassen binnen de applicatie. 

Stap 5: Implementatie aanmaken

Bij de implementatie regel jij de uitstraling van jouw widget. Daarbij vindt je hier het stukje code om de widget op de website te zetten. 

Stap 6: Implementatie verifiëren

Als het script is geplaatst dien je deze nog te verifiëren. Door het domein te verifiëren wordt de widget actief op de website.