5. Google Analytics basisinstellingen

Alle data die je met call tracking verzamelt, vind je terug in de Qooqie-app. Nóg handiger is het als je deze data integreert in Google Analytics. Zo neem je ook je telefonische oproepen en conversies mee in je statistieken en bereken je voortaan een completere ROI. Tijdens het plaatsen van het Qooqie-script legde je de koppeling met Google Analytics al. Hieronder leggen we je uit hoe je de juiste data zichtbaar krijgt.

Bepaal welke oproepen naar Google Analytics gaan

Om te beginnen ga je binnen de Qooqie-app naar Integraties > Google Analytics > Gebeurtenissen. Hier kun je het volgende instellen:

• Google Analytics gebeurtenissen - Hiermee komt de dynamische call tracking data als gebeurtenis in Google Analytics. Deze data gaat over oproepen die vanaf je website tot stand kwamen.
  • Gebeurtenissen voor offsite oproepen - Hiermee komt de offsite call tracking data als gebeurtenis in Google Analytics. Deze data gaat over oproepen die buiten je website tot stand kwamen. Schakel dit in als er een of meer offsite campagnes ingesteld zijn.
  • Minimale gespreksduur gebeurtenissen - Met deze optie sluit je kortere gesprekken uit. Die komen dan dus niet in Google Analytics. Dit kan handig zijn om oproepen eruit te filteren waarbij er geen gesprek plaatsvond. Bijvoorbeeld omdat de oproep tijdens het keuzemenu werd beëindigd, of omdat het gesprek maar enkele seconden duurde.

Extra informatie meesturen naar Google Analytics

Wil je meer informatie toevoegen aan de gebeurtenissen in Google Analytics? Ook dat kun je instellen in onze app. Ga daarvoor naar het volgende tabblad; Extra informatie gebeurtenissen. Je kunt hier een label en/of een waarde toevoegen.

Label toevoegen

Je kunt de volgende labels toevoegen aan je call tracking gebeurtenissen:

• Bestemming - Een vestiging/afdeling die je op je website doormeet.
  • Beoordeling - Gebruik je de module 'Oproepbeoordeling'? Dan komen de classificaties van oproepen ook in Analytics.
  • Gespreksduur - Het aantal seconden dat de oproep duurde.
  • GCLID - Het Google Click ID. Dit is een uniek id dat Google toekent aan bezoekers via een betaalde klik.

Voeg je geen label toe? Dan staat hier automatisch 'standaard' geselecteerd.

Waarde toevoegen

Een waarde die je toevoegt bestaat altijd uit een getal. Je kunt hier selecteren welk soort waarde het betreft:

• Gespreksduur - Het aantal seconden dat de oproep duurde.
  • Waarde in euro's - Een vast bedrag dat bij iedere oproep wordt meegestuurd. Dit bedrag vul je zelf in.
  • Beoordelingswaarde -Het getal dat je zelf hebt ingevuld bij een beoordeling. Oproepbeoordelingen instellen doe je in de Qooqie-app.
  • Sterrenbeoordeling - Een rating tussen 1 en 5. Deze staat voor het aantal sterren dat een oproep krijgt op basis van de gespreksduur. De maximale gespreksduur per aantal sterren, stel je in in het gespreksduurfilter.

Voeg je geen waarde toe? Dan staat hier automatisch 'geen waarde' geselecteerd.